preskoči na sadržaj
Socijalno pedagoška podrška

 

 

Socijalno pedagoška podrška uključuje:primarnu prevenciju, detekciju, dijagnosticiranje i tretman za korisnike s rizikom za probleme ili s problemima u ponašanju i problemima socijalne integracije.

Uloga socijalnog pedagoga je poticanje pozitivnog razvoja djece, stvaranje podržavajućeg i poticajnog okruženja za djecu uzimajući u obzir njihove potrebe te pružanje podrške djeci i obitelji u kriznim i tranzitnim razdobljima života. 

U radu smo usmjereni na razvijanje pozitivnog odnosa prema sebi, prepoznavanju vlastitih potreba i istraživanju načina kako te potrebe najbolje zadovoljiti, prepoznavanje, izražavanje i kontrola emocija, razvijanje samopouzdanja i osjećaja odgovornosti. Naš cilj je da poučimo pojedinca kako da ostvari svoj osobni smisao života.

 

          

 

Ključni element zdravog razvoja svakog pojedinca je povezanost pojedinca s važnim osobama njegovog okruženja. Zato smo u radu usmjereni na razvijanje interakcije i odnosa prema drugima, učenju i spoznaji socijalnih uloga i odnosa, razvijanju suradnje, zajedništva i tolerancije, prepoznavanju vještina pozitivnog prevladavanja sukoba, usvajanje društvenih i zakonskih normi ponašanja.

 

       

 

Podrška socijalnog pedagoga je sveobuhvatna, što znači da se u rad uključuju i roditelji, a po potrebi i ostali sudionici odgojno -.obrazovnog procesa (škola, lokalna zajednica). Rad s roditeljima uključuje poučavanje roditelja uspješnijem roditeljstvu te pružanje pomoći pri izboru pedagoških postupanja primjernih potencijalima roditelja i djeteta.

 

                                              

 

TražilicaKorisni linkovi

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju